Pașii de urmat

PROGRAMUL RABLA

Acum este momentul să te bucuri de o mașină nouă și să primești reduceri substanțiale! Descoperă pașii care trebuie parcurși!

PAȘII DE URMAT ÎN PROGRAMUL RABLA

CUM PROCEDĂM

Parcurge toți pașii, descoperă beneficiile programului Rabla, apoi condu spre un viitor mai bun în noua ta mașină!

ALEGEREA DEALERULUI RĂDĂCINI GRUP

Consultantii Radacini Grup sunt pregatiti sa va ofere consultanta gratuita în tot procesul programului Rabla 2024. Ne puteti contacta la 0737.600.600 sau la relatii.clienti@radacini.ro și un consultant Radacini Grup va va fi alaturi cu sfaturi utile și oferte personalizate.

ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAMUL RABLA

Inscrierea beneficiarului se face în aplicatia online PSIPAN gestionata de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) de catre consultantii Radacini. Inscrierea se poate face doar în limita fondurilor disponibile. Sunt necesare informatiile beneficiarului, datele referitoare la vehiculul ce va fi casat și datele proprietarului vehiculului ce va fi casat (poate fi o persoana diferita de beneficiar).

DOCUMENTELE NECESARE SUNT:

– actul de identitate al beneficiarului în original și copie
– actul de identitate al proprietarului masinii care va fi casata (daca este proprietar diferit de beneficiarul primei de casare)
– copie legalizata dupa cartea de identitate a masinii care urmeaza a fi casata
– copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii vechi
– certificat de atestare fiscala pentru cumparator, dar și pentru proprietarul rablei daca sunt persoane diferite. Acest certificat va dovedi faptul ca aceste persoane nu au datorii la bugetul de stat. Pe certificatul de atestare fiscala al proprietarului rablei trebuie mentionata proprietatea rablei ce va fi casata.

CONFIRMAREA ȘI CASAREA

Consultantul Radacini Grup care a facut inscrierea în aplicatia PSIPAN va va confirma validarea în program. Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă pana la 300 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou. Dupa acest moment, proprietarul masinii vechi se poate prezenta la un centru autorizat pentru casarea masinii. Centrele autorizate sunt prezentate aici. Dupa predarea acesteia, proprietarul va primi un certificat de distrugere a masinii vechi.

RADIEREA MAȘINII VECHI

Dupa casare, proprietarul masinii vechi va trebui sa mearga la DRPCIV pentru radierea din circulatie a masinii vechi.

DOVADA RADIERII MAȘINII VECHI

A fost eliminat termenul de 60 zile de casare/radiere a autovehiculului uzat, solicitanții având posibilitatea de a-l casa/radia până la emiterea facturii autovehiculului nou. Proprietarul masinii vechi va trebui sa prezinte consultantului Radacini certificatul de distrugere și dovada radierii masinii vechi.

ACHIZIȚIA MAȘINII NOI

Acum dosarul este complet și se poate face achizitia noii masinii, beneficiind de toate tichetele bonus prezentate mai sus în acest program. Factura emisa de consultantii nostri va contine toate reducerile necesare, Radacini ocupandu-se ulterior de decontarile sale cu Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

VREI SĂ IȚI SCHIMBI MAȘINA VECHE CU UNA NOUĂ?