Programul Rabla 2023 incepe pe 24 martie

Data postării: 9 martie, 2023

Programul Rabla 2023 incepe pe 24 martie

În data de 24 martie 2023, se vor lansa programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, ambele beneficiind de un buget majorat în acest an. În total, cele două programe vor avea la dispoziție 1,5 miliarde de lei.

De asemenea, exista o nouă inițiativă – Rabla Local – care va fi finanțată din fondurile pentru gaze cu efect de seră. Acest program va fi derulat în colaborare cu primăriile și va fi deschis pentru înscriere în 15 zile de la data de 24 martie 2023.

După încheierea listei Unităților Administrativ-Teritoriale și semnarea electronică a contractelor de finanțare, vom deschide aplicația pentru cetățeni.

Bugetul pentru acest program este de 240 de milioane de lei și va fi completat cu 20% din totalul de 100% din partea autorităților locale. Prin urmare, beneficiarii vor primi un total de 3.000 lei pentru fiecare mașină mai veche de 15 ani, care va fi casată și predată pentru reciclare. Ministrul Tanczos Barna a explicat detaliile programului și a subliniat importanța reciclării și protejării mediului înconjurător.

VREI SĂ IȚI SCHIMBI MAȘINA VECHE CU UNA NOUĂ?