Bugetul Rabla ultima sesiune 2022

Data postării: 1 octombrie, 2022

Bugetul Rabla ultima sesiune 2022

Situația cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Rabla Clasic și Rabla
Plus în primele două ore de la deschiderea sesiunii:

Pe 30 septembrie 2022, ora: 10:00, a fost lansată ultima sesiune de înscriere din acest an, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus).

Până la ora 1200 s-au înscris în cadrul Programului Rabla Clasic: 628 persoane juridice, 22instituții publice și 1.086 de persoane fizice.

Bugetul pentru Rabla Plus – persoane juridice a fost epuizat în 21 minute, fiind depuse 2.316 dosare, iar cel alocat pentru persoanele fizice a fost rezervat în 2 ore de către 1.749 de beneficiari, fiind în continuare sume disponibile pentru înscrierea instituțiilor publice, întrucât doar 15 astfel de instituții au depus cereri de finanțare.
”Faptul că sumele pentru Rabla Plus – persoane fizice și juridice au fost deja solicitate, ne confirmă faptul că există un interes impresionant pentru autovehiculele electrice, având în vedere și ecotichetul oferit prin acest program care este în valoare de peste 10.000 euro. Utilizarea autovehiculelor electrice este pe un trend ascendent, ceea ce mă bucură, fiind un semnal foarte important din partea cetățenilor care fac alegeri prietenoase cu mediul pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu,
Laurențiu Adrian Neculaescu.

VREI SĂ IȚI SCHIMBI MAȘINA VECHE CU UNA NOUĂ?