Sistemele alternative de propulsie

Data postării: 4 mai, 2021

Sistemele alternative de propulsie

Dupa cum bine stim, avansul tehnologic in domeniul auto este remarcabil, mai ales acum, cand la nivel global se iau masuri din ce in ce mai exigente in privinta reducerii nivelului de poluare. Tocmai de aceea, la momentul achizitiei auto nu mai avem doar clasica dilema de a alege intre un motor pe benzina sau unul diesel. Au aparut si alternative din ce in ce mai complexe, care au avantajul de a reduce emisiile de noxe in atmosfera. Avantajele formelor clasice le cunoastem si ele sunt in primul rand legate de infrastructura existenta cu care ne-am obisnuit deja, de autonomia extinsa si de performantele motoarelor termice.

Haideti sa cunoastem si tipologia sistemelor hibrid:

  • Masinile cu sistem Mild Hybrid

Aceasta este cea mai simpla forma a masinilor hibrid, masina fiind dotata cu o baterie capabila sa stocheze energia recuperata prin sistemul de franare si poate compensa in anumite conditii functionarea motorului termic, la rularea cu viteza constanta sau pentru alimentarea cu energie a echipamentelor auxiliare. In acest fel se reduc atat consumul, cat si emisiile de noxe. Este o solutie apreciata deoarece nu necesita o investitie majora.

  • Masinile cu sistem Hybrid clasic sau Full-Hybrid?

Este o forma populara de motorizare hibrid, deoarece a aparut de multa vreme pe piata auto. Acest sistem foloseste in paralel sursa de energie electrica si cea termica, cu functionare independenta. Bateria recupereaza energia din sistemul de franare regenerativ. Bateria are o capacitate redusa si permite o autonomie 100% electrica redusa, dar utila intr-o utilizare urbana. Imediat ce autonomia electrica se limiteaza, intervine sistemul termic, care incarca in paralel bateria pentru a relua ciclul.

  • Masinile cu sistem hibrid cu incarcare la priza (PHEV sau Plug-In Hybrid)

Acest sistem presupune existenta unei baterii de mare capacitate care se incarca la priza pentru a furniza o autonomie 100% electrica, suficienta pentru activitatile zilnice, asigurand o autonomie de peste 50 km. In paralel, exista rezerva motorului termic atunci cand este nevoie, dar utilizarea optima a sistemului electric este cheia de succes pentru a reduce costurile de utilizare si a amortiza investitia marita in aceasta tehnologie.

  • MASINILE 100% electrice

Cele enumerate mai sus sunt tehnologiile principale hibride in domeniul auto. Aparte de acestea au inceput sa apara numeroase alternative 100% electrice. Un autovehicul electric foloseste exclusiv un sistem de propulsie bazat pe motor electric. Avansul tehnologic a permis cresterea substantiala a autonomiei si dezavantajele vor disparea prin investitia rapida in infrastructura retelelor de incarcare. Alegem deci o masina in functie de cum o utilizam in activitatea noastra de zi cu zi si cu gandul la un viitor mai verde. SOLICITA OFERTA0737.600.600

VREI SĂ IȚI SCHIMBI MAȘINA VECHE CU UNA NOUĂ?